zaterdag 7 maart 2015

VelomobieltransportAl anderhalf jaar stond er een klein Frans aanhangwagentje rechtop tegen de muur in de schuur. Al in november 2013 overgenomen van Met-de-fiets-onderweg-Jan. Geschikt voor het vervoer van drie normale fietsen maar zonder aanpassingen te kort voor het vervoer van een velomobiel.


Zoals ik het Erka aanhangwagentje van Jan overnam.

Tot vandaag: een gelast stalen frame bestaande uit twee ronde buizen en een hoeklijn schuift in de ronde buizen van het wagentje. Borging geschiedt door middel van een boutje in elke buis. De plaat met kenteken en verlichting is gemonteerd op de hoeklijn en schuift mee naar achter. Het wagentje is nu met 60 centimeter te verlengen.


Het is een beetje een rommeltje met klusprojecten in
mijn schuurtje...


Het achterwiel van de fiets rust in de middelste wielgoot. De wielgoot is ook naar achteren te schuiven en rust op de stalen hoeklijn.
Voor de voorwielen heb ik 'brievenbussen' gezaagd in het de bodemplaat van het karretje. De voorwielen staan stevig in de gleuven en zijn hiermee meteen in alle richtingen opgesloten. Een spanbandje op elk wiel en karren maar.


Thuis kan de kar weer worden ingeschoven en rechtop tegen de muur worden gezet. Met de goten voor vervoer van twee gewone fietsen teruggeplaatst is het helemaal een veelzijdig karretje.
4 opmerkingen:

  1. Mooi opgelost, Willem Jan! Hopelijk beleef je er veel plezier aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk bakkie ik ben ook al een poosje opzoek naar z;n bakkie maar niet gevonden helaas, maar erg mooi1

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer een project met succes afgerond, op naar het volgende!

    BeantwoordenVerwijderen