maandag 2 februari 2015

Minder meer op fietspad

Tijdens mijn eerste woon-werk rit van dit jaar, via één van de gebruikelijke routes, plonsde ik pardoes in een met ijsschotsen bedekte reuzeplas op het verder voortreffelijke fietspad rond Barendrecht.In het beperkte licht van de lantarenpalen en wellicht door een gebrek aan alertheid, daags na de jaarwisseling, had ik de ernst van de situatie pas door toen ik al met mijn Quest als een ijsbreker door de stevige ijsschotsen stuiterde. 's Middags heb ik de situatie vastgelegd en thuisgekomen gemeld via het meldpunt van de Fietsersbond. Ook meteen maar een mailtje gestuurd aan Jan, voorzitter van de Fietsersbond regio Rotterdam én inwoner van de gemeente Barendrecht. Zo komen de OBT-connecties goed van pas.

Of het door de melding via het meldpunt is of door Jan zijn inspanningen, dat weet ik niet, maar een weekje later stond er een klein formaat graafmachine naast het fietspad. De machinist was al naar huis toen ik langskwam maar duidelijk was dat er werd gewerkt aan een oplossing.
Er is een keurige afvoerput aangelegd die afvoert naar het het iets verderop gelegen watertje. Weg plas.


Hulde aan de gemeente Barendrecht voor de snelle en gedegen aanpak.

2 opmerkingen:

  1. Dat is toch wel fijn als er ook echt iets met je klacht gebeurt. Die plas is trouwens ook wel enorm zeg.

    Ik heb ook al verschillende meldingen gedaan via de Fietsersbond en tot nu toe zijn bijna al die meldingen ook opgelost. Zelfs het verplaatsen van een 'meldingspaaltje' bij een verkeerslicht was blijkbaar geen probleem voor gemeente Zutphen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier zitten we in Vlaanderen met grote ogen naar te kijken. Ongetwijfeld kennen jullie de klachten van automobilisten over de slechte Belgische wegen. Awel, ik zou al blij zijn als we als fietser daar bij in de buurt zouden komen. Dit is bij ons heel gewoon : https://www.facebook.com/fietspaden/photos/pb.659338097461091.-2207520000.1423080928./828575927203973/?type=1&theater.
    Onze oplossing: voetengaten in velomobiel dicht maken. Niet tegen de kou, maar tegen het water. Enfin er zijn hier natuurlijk ook heel goede paden. Maar ooit hopen we dat onze meldingen op het belgisch meldpunt net zo snel worden opgepakt als jouw melding.

    BeantwoordenVerwijderen