vrijdag 5 juli 2013

Blog start

Na een jaar lang intensief blogs van mede-velomobilisten te hebben gevolgd ben ik eindelijk zover: een eigen 'blog'!

Wie is WillemVeloz en waarom een blog?
WillemVeloz is de blognaam van Willem Jan Coster, sinds een jaar intensief velomobilist of velonaut, zoals sommigen zeggen.
Een niet al te flateuze foto van mijzelf, 
bij gebrek aan beter op dit moment. 
Over het waarom van deze kleine uitsnede 
en wat er níet te zien is, meer in een volgend bericht....

Dagelijks fiets ik met mijn witte Velomobiel Quest nummer 129 (voor de kenners, een oud beestje dus al) van ons huis in Dordrecht naar mijn werk in Schiedam, en omgekeerd.
Mijn witte Quest nr. 129, één van de laatste 20" Quests


Mijn woon-werk afstand is 38 kilometer en de werk-woon afstand is precies evenlang waarmee ik dus dagelijks 76 kilometer fiets. In 10 maanden heb ik zo 12.000 kilometer gefietst. Best een hele afstand maar daar is een velomobiel voor bedoeld. Veloz (spreek uit 'belós') is het Spaanse woord voor snel en dat is nou precies wat een velomobiel typeert en zo leuk maakt.

Mijn dagelijkse fietsroute Dordrecht - Schiedam, langs de Oude Maas. Dordrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam, Barendrecht, Rhoon, Poortugaal, Rhoon (opnieuw), Pernis en Schiedam. 
Als werktuigbouwer lees ik het liefst technische blog-berichten van andere velomobilisten en ligfietsers. Zelf heb ik in het afgelopen jaar ook al het nodige al moeten onderhouden, repareren en verbeteren aan mijn velomobiel.


Onderhoud: slag uit het wiel halen.Om te kunnen reageren op blogs van anderen en om zelf wat te kunnen delen ontkom ik er niet aan om in de schaarse tijd die ik naast werken, fietsen en leven overhoud toch nog wat aan sociale media te gaan doen in de vorm van een blog. Technische problemen en oplossingen maar ook leuke en minder leuke fietservaringen en natuurlijk ergernissen hoop ik via deze weg wereldkundig te gaan maken.

Ergernissen... Misschien al een bekend
beeld van een Ligfiets.net vrijdagbericht
Ik ben pas vandaag, 5 juli 2013 gestart met deze blog. Ik zal nog wat tijd nodig hebben om de mogelijkheden van Blogger te ontdekken en om mijn dagboek eigen en persoonlijk te maken.


4 opmerkingen:

 1. welkom in het kleine blogwereld der velonouten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je Marcel.
  Zo klein is die blogwereld overigens niet... Heel wat te lezen iedere dag!
  Je hebt de primeur met de eerste reactie op mijn verse blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi Willem,
  leuk, weer een nieuwe blog erbij. Altijd leuk om verhalen van anderen te lezen.
  We zijn elkaar al een keer in het 'wild' tegengekomen. Misschien lukt het nog een keer. Ik ga zeker een keer jouw route wat nader bestuderen of het voor mij naar Den Haag een serieuze optie is. En als dat zo is is de kans op toevallige ontmoetingen natuurlijk een stuk groter ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij zijn dat ook rothobbels om te nemen, maar ze hebben een waarschuwingsbord geplaatst dat vind ik dan nog vriendelijk in tegestelling tot wat ik nogal eens tegenkom en daar staan geen borden bij

  BeantwoordenVerwijderen