vrijdag 6 februari 2015

Soms moet je naar je verstand luisteren

De (weers)omstandigheden moeten wel erg slecht zijn wil ik ervoor kiezen om op een werkdag de fiets te laten staan. Het hele jaar 2014 is dit niet voorgekomen. De dagen dat ik mijn woon-werkrit niet met de Quest heb afgelegd zijn op de vingers van twee handen te tellen. Negen, om heel precies te zijn. Twee daarvan waren omdat ik de fiets uit elkaar had liggen voor reparatie van de kuip. De andere zeven keer waren omdat ik aansluitend na het werk ergens naartoe moest.Toch heb ik vorige week een andere keuze moeten maken. Voor mijn werk moest ik twee dagen in Werkendam in een constructiewerkplaats zijn voor het samenstellen van een offshore constructie waaraan ik heb gewerkt. Een prettige afwisseling van het normale bureauwerk. Het vervoer van de veiligheidslaarzen, -helm, werkkleding en laptop was niet het probleem. Dat gaat prima in een Quest. Even tussendoor: leuk altijd, die reacties van collega's als je met je hele hebben en houden het kantoor binnenkomt of verlaat, en jawel 'ik ben met de fiets'.
Afijn, het vervoer van troep is geen probleem met de meeste velomobielen. De reden dat ik niet van Dordrecht naar Werkendam ben gefietst, hoewel dit minder dan de helft van mijn normale rit naar Schiedam is: de veiligheid. Nadat je net onder Dordrecht de Nieuwe Merwede per pont bent overgestoken volg je de Bandijk tot aan Werkendam. Al ruim een jaar wordt er op diverse plaatsen aan de dijk gewerkt. Op de (versmalde) dijk is geen verlichting, het wegdek is overal modderig, er zijn onoverzichtelijke bochten, de weg gaat de dijk op en af. Soms een stukje over de normale weg, dan weer een stukje noodweg. En er is (grotendeels) geen fietspad.


Het was even twijfelen, maar om zeker te weten dat ik dit berichtje zou kunnen schrijven heb ik er toch maar voor gekozen twee dagen niet te fietsen.

5 opmerkingen:

 1. Ziet er geweldig uit.....het tekenfilmpje. Ik zit er toch al een hele tijd naar te kijken, maar ik weet gewoon niet zeker hoeveel tekeningen het zijn?

  Ik denk 3. Klopt dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wim,
   3 inderdaad. Ooit eens als 'proefwerkje' gemaakt. Nu maar eens het plaatje gebruikt. Heb altijd nog het plan om wekelijks de 'velomobielavonturen' uit te tekenen in een tekenfilmpje.

   Verwijderen
 2. Ik hanteer ook de regel dat als het te slecht weer is om te fietsen, moet je thuisblijven.
  Was in dit geval omrijden en toch een veilige route hebben (de afstand is immers maar de helft) geen optie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, dat had ik er dan niet bij geschreven inderdaad... Omrijden was natuurlijk wel mogelijk. De afstand was dan 35km, nog steeds iets minder dan de dagelijkse gewone ww afstand. Maar een onbekende route, in het donker, slecht weer en werkdagen van 11 uur in een werkplaats... Toch maar gekozen om nu een keertje de fiets te laten staan en niet coûte que coûte met de fiets te gaan.

   Verwijderen